HUIS IN SPANJE

Huis in Spanje: huizen en villa's in Spanje | Villa, appartement of vakantiehuis in Spanje | Spaanse makelaars

huisinspanje.nl

This website may be for sale. Click here to inquire about this website.

Landeninformatie Spanje

Spanje ligt in het zuidwesten van Europa en heeft meer dan 45 miljoen inwoners. Spanje is een constitutionele monarchie en beslaat een oppervlakte van meer dan 505.000 km², bijna 13 keer zoveel als Nederland.

 

Spanje biedt zeer uiteenlopende culturen, talen, eetgewoonten en klimaten. Het land varieert van de regenachtige vissersdorpen in Galicië tot het nachtleven van Madrid, de door vele toeristen bezochte kusten aan de Middellandse Zee, het flamencodansen van Andalucia en stierenvechten in vele delen van het land.

 

Spanje heeft diverse klimaten:

 

1. Mediterraans klimaat aan de Noordoostkust van de Middellandse Zee: warme en soms hete zomers met milde winters, gemiddeld 600 millimeter neerslag per jaar in een zeer klein aantal dagen, zogenaamde Mediterraanse buien.

 

2. Mediterraans klimaat aan de Zuidoostkust van de Middellandse Zee (Alicante, Murcia en Almería): hete zomers en milde winters. Zeer droog, en bijna woestijnachtig en op sommige plekken slechts 150 millimeter neerslag per jaar, wat het een van de droogste plekken van Europa maakt.

 

3. Subtropisch klimaat aan de Zuidkust van de Middellandse Zee (Málaga en de kusten van Granada): gemiddeld warme en soms hete zomers, erg zachte en milde winters. Gemiddelde jaartemperatuur van bijna 20 graden Celsius, vrij hoog voor Europese begrippen.

 

4. Aan de Zuidwest Atlantische kust vindt men warme, maar niet extreem hete zomers en zeer milde winters. Voor dit deel van Europa valt er relatief veel neerslag.

 

5. Mediterraan klimaat in de Spaanse Hoogvlakte (onder andere Madrid): hierbij sterke invloeden van een extremer landklimaat. Lange en zeer hete zomers en koude winters en weinig neerslag.

 

6. Zeeklimaat aan de Noordatlantische kust (Galicië, Asturië, Cantabrië, Baskenland): met milde zomers en milde winters, zeer veel neerslag (meer dan 1000 millimeter per jaar)

 

Economie van Spanje

Spanje kon in de jaren tachtig beginnen aan een inhaalslag en is tegenwoordig één van de belangrijkste economieën in Europa en volgens de Wereldbank in 2004 de achtste economie van de wereld. De levensverwachting van de Spaanse bevolking is één van de drie hoogste ter wereld. De levenskwaliteit is ook uitstekend. Volgens het Britse magazine “The Economist” is de levensstandaard hoger dan die van landen als Canada, Frankrijk en de Verenigde Staten.

 

Landbouw in Spanje

Spanje is één van de belangrijkste producenten van landbouw van Europa. Een aantal van de belangrijkste producten in deze sector zijn citroenen, sinaasappels, olijven en olijfolie, druiven, noten en wijn.

 

Toerisme in Spanje

Spanje trekt het op één na grootste aantal buitenlandse toeristen per jaar, na buurland Frankrijk, en beslaat maar liefst bijna 8% van het wereldwijde internationale toerisme. Spanje herbergt alle soorten hotels, van pensions-achtige hotels tot zeer luxe hotels in Marbella, Madrid en Barcelona. Op www.HotelsinSpanje.NL kunt u online uw favoriete hotel in Spanje online boeken.

 

De Spaanse keuken

De Spaanse keuken is net zo divers als de Spaanse klimaten en culturen. Typische Spaanse producten zijn de vele wijnen en cava’s, worsten waaronder chorizo, jamón serrano of jamón ibérico (iberische ham), De meest bekende gerechten zijn de Spaanse Paella, Gazpacho, stoofpotten en Calamares a la Romana (gefrituurde inktvis). Bekend zijn ook de tapas, die zowel ’s middags als ’s avonds kunnen worden gegeten. In Spanje vind je overal Tapasbars, die ook in Nederland aan steeds meer populariteit winnen. Zie voor een selectie van tapasbars in Nederland de website www.TapasBars.NL

| links |
InformationStart Internet Concepts B.V., The Netherlands